Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Keuken-blad.be Info, advies & inspiratie over alle soorten keukenbladen.
Keuken-blad.be
banner image

Keramisch werkblad

Een keramisch werkblad is een keukenblad dat werd gemaakt uit een proces waarbij twee stoffen met elkaar werden gecombineerd; éé non-metaal, en één metaal.
Onder grote druk werden twee tot drie lagen van deze hardgebakken stof samengeperst tot een keramisch keukenblad.
De uiteindelijke eigenschappen van zo’n keramisch werkblad maken het een perfect materiaal voor een keukenblad uit te maken. Door de hardheid, hittebestendigheid en goede geleiding begint dit keukenblad nu ook zijn opmars te maken in Belgische keukens.

 

Voordelen en nadelen keramiek keukenblad

keramisch werkblad

Voordelen

  • Een keramisch werkblad is erg sterk en onderhoudsvriendelijk. Daardoor hoef je geen voorzorgen te nemen indien je het keukenblad wilt schoonmaken; schuursponsjes zijn toegelaten!
  • Verkrijgbaar in heel wat verschillende uitvoeringen. Het heeft een beetje weg van een verzoet stenen werkblad, maar is verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren.
  • Dit materiaal is bestand tegen hoge temperaturen. Je kan er dus gewoon hete potten op laten rusten.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over groentes en/of fruit te snijden op dit aanrechtblad. De zuren kunnen het keramisch werkblad geen schade berrokkenen.
  • Volledig vlekbestendig.
  • Het materiaal is niet poreus, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over waterabsorptie.

 

Nadelen

  • Doordat dit een vrij nieuw type keukenblad is, zijn de groottes waarin een keramisch werkblad te verkrijgen zijn nog beperkt. Vanaf dat je groter gaat dan 3 meter zit je met naden. Echter zijn er positieve vooruitzichten voor in de toekomst, waar langere keukenbladen in de maak zijn. (Vooral voor gebruik bij kookeilanden belangrijk.)
  • Er kan geen RVS spoelbak bij een keramisch werkblad worden geïntegreerd. Door dit wel te doen zou de keramiek niet meer waterdicht zijn.
  • Let wel op met chemische producten; als ze te lang op het keramische blad blijven kunnen ze blijvende schade aanrichten.

 

Prijs keramisch werkblad

Een exact bedrag op de kostprijs van een keramisch werkblad kleven is moeilijk. Wij weten immers niet exact wat jouw wensen zijn.
Zaken die de prijs zullen beïnvloeden zijn onder andere de grootte van het werkblad, de dikte van het werkblad, eventuele uitsparingen, eventuele plaatsingskosten, extra’s (spoelbakken, kranen, vuren, … die worden geïntegreerd in het werkblad.), plinten of achterwanden, …

De kostprijs van een heel eenvoudig keramisch werkblad, van ongeveer 1 meter op 50 cm zal je rond de 300 euro kosten.
Daarbij komen dan nog eens extra kosten voor mogelijke uitsparingen. Hieronder een overzicht van gemiddelde prijzen voor deze uitsparingen:
Hoekuitsparing of de hoeken van het werkblad schuin zagen: 30 euro.
Uitsparing voor een kraan: 30 euro.
Kookplaatuitsparing: tussen 70 en 100 euro. (Afhankelijk van de grootte van de kookplaat.)

Exacte prijzen kunnen altijd worden opgevraagd via onze offertedienst.

 

Offertes ontvangen?

Een nieuwe keuken plaatsen, de keuken renoveren of een werkblad vernieuwen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.