Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Keuken-blad.be Info, advies & inspiratie over alle soorten keukenbladen.
Keuken-blad.be
banner image

Graniet werkblad

Waarschijnlijk het meest gebruikte natuurlijke keukenblad is het granieten werkblad!
In graniet bestaan er heel wat verschillende soorten! Zo zijn er momenteel meer dan honderd verschillende soorten graniet, soms slechts met kleine verschillen, maar vaak met duidelijk zichtbare verschillen.

 

Voordelen en nadelen van een graniet keukenblad

 

Voordelen

  • Een graniet keukenblad is heel duurzaam! Het gaat heel erg lang mee en kan tegen meer dan een stootje!
  • Volledig slijt- en stootvast.
  • Alle keukenbladen die uit graniet zijn gemaakt zijn krasvast. Hoe harder de granietsoort is, hoe krasbestendiger het werkblad!
  • Makkelijk onderhoud.
  • Zuurbestendig.

graniet werkblad

Nadelen

  • Een granieten werkblad is uitzonderlijk zwaar! Het is dus aangeraden dat je een graniet keukenblad laat plaatsen.
  • Relatief duur.
  • Indien je niet regelmatig na het eten schoonmaakt kunnen vlekken worden gevormd.
  • Zet nooit je hete pannen op het graniet keukenblad, graniet is immers niet volledig warmtebestendig.

 

Afwerking granieten werkblad

Een graniet keukenblad wordt via allerlei technieken mooier en gebruiksklaar gemaakt. Zo is er oppervlakte- en randafwerking mogelijk bij een granieten werkblad.

Werkblad graniet afwerking

Als oppervlakteafwerking zijn er drie gebruikte methoden: polijsten, verzoeten en branden.
Polijsten wilt zeggen dat de oneffenheden uit de steensoort worden gehaald, waardoor het graniet beschermd wordt tegen vuil en krassen maar tevens ook veel minder poreus wordt. Het oppervlakte is hierbij heel glanzend. Dit is meteen ook de meest gekozen oppervlakteafwerking.
Zoeten van een graniet keukenblad gebeurt ook regelmatig. Door het zoeten van graniet geef je het graniet een mat oppervlak. Het probleem bij deze methode is echter wel dat de steen poreus blijft en niet goed bestand is tegen vlekken.

Als laatste is er ook nog het branden van een granieten werkblad. Hierbij wordt de steen behandeld en vervolgens geschuurd en krijgt het graniet een ruwer oppervlak.

 

Randafwerking

Ook bij de randafwerking van graniet zijn er heel wat verschillende mogelijkheden.
Zo is er de gewone, rechte rand, de afgeronde rand, een opgedikte rand of een waterkering rand, een papegaaienbekrand en voor arduin de gefrijnde rand.

randen graniet werkblad

 

Bij de opgedikte rand wordt een dwarsplaatje tegen het keukenblad geplaatst om de rand op te dikken.

De papegaaienbekrand wordt vaak gebruikt in meer landelijke interieuren. Het bovenste deel is hierbij rechthoekig, met daaronder een gebogen rand. Ten slotte is er nog de gefrijnde rand die om iets meer verduidelijking vraagt. Hierbij wordt de rand als het ware gekarteld.

 

Prijs granieten werkblad

Reken op een granieten werkblad op een hoog kostenplaatje. Je hebt heel wat voordelen en het staat vaak heel wat mooier in een keuken dan andere materialen, maar of je dit bedrag zelf wilt betalen hangt natuurlijk van jezelf af.
Reken zeker op zo’n €250,00 minimaal per vierkante meter!
Vergelijk geen keukenblad uit graniet met andere materialen op deze pagina. Graniet plaatsen is niet makkelijk! Vergelijk dus zeker eens met onze gratis en vrijblijvende offertedienst!

 

Offertes ontvangen?

Een nieuwe keuken plaatsen, de keuken renoveren of een werkblad vernieuwen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.