Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Keuken-blad.be Info, advies & inspiratie over alle soorten keukenbladen.
Keuken-blad.be
banner image

Inox werkblad

Inox of RVS is een grote groepering van roestvrije stalen. In inox zit altijd een deel chroom en nikkel, om zo de roestvastheid te verzekeren. Toch kunnen ook andere grondstoffen in inox worden verwerkt om zo nog andere eigenschappen aan je keukenblad te geven.
Meestal is een RVS keukenblad slechts een heel klein deeltje opgebouwd uit dit roestvrije staal; namelijk de toplaag of de filmlaag. Deze toplaag van inox wordt gebruikelijk over een houten werkblad gespannen.

 

Afwerking van een inox werkblad

Hoe dikker de RVS toplaag is die over het hout wordt gespannen, hoe sterker het keukenblad zal zijn. Qua afwerking zijn er bij een inox werkblad verschillende mogelijkheden:

inox werkblad afwerking

Polieren zorgt ook bij dit keukenblad voor een hoogglans resultaat. Wil je liever een mat RVS werkblad? Dan wordt deze klus geklaar door het schuren van het blad; hoe groter de korrel van het schuurpapier, hoe matter het uiteindelijke resultaat zal blijken.

Zelfs een combinatie van deze twee bestaat, namelijk een mat zijdglans toplaag. Hierbij wordt de toplaag geparelstraald; een techniek waarbij zeer kleine glazen glasbolletjes onder hoge druk op de toplaag worden gespoten.

inox werkblad

Naast deze drie manieren, bestaat er ook de mogelijkheid om een motief in het RVS werkblad te verwerken. Zo kan je gaan voor een ledermotief (“het etsen van inox”) of een wafelmotief.

 

Voordelen en nadelen van een RVS werkblad

Voordelen

  • Volledig watervrij en daarbij ook roestvrij.
  • Inox is een heel sterk en kwalitatief materiaal.
  • Volledig hittebestendig.
  • Zuurbestendig.
  • RVS is een hygienisch materiaal en vergt weinig onderhoud.
  • Geen verkleuring.
  • Uitzonderlijk lange levensduur; praktisch niet te verslijten.

 

Nadelen

  • Inox en krassen zijn onvermijdelijk! Let op met messen, staalwol, … (Doch heb je het voordeel dat dit bij inox kan worden weggewerkt.)
  • Slechts verkrijgbaar in één kleur.

 

Inox werkblad prijs

Er bestaat heel wat onduidelijkheid over de prijs van inox. Afhankelijk van de kwaliteit en afwerking kan de prijs van dit materiaal ook sterk verschillen! Reken in ieder geval minimaal op 200 euro per viarkante meter; deze prijzen kunnen makkelijk oplopen tot 350 euro per lopende meter.
Een kwalitatieve keuken uit inox aan de scherpste prijzen kan je via onze gratis en vrijblijvende offertedienst aanvragen.

rvs werkblad

 

Offertes ontvangen?

Een nieuwe keuken plaatsen, de keuken renoveren of een werkblad vernieuwen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.